п’ятниця , 29.03.2024

У Коломиї спалили автомобіль Porsche місцевого депутата

За фактом умисного пошкодження автомобіля, що належить 57-річній мешканці Коломиї, поліцейські розпочали кримінальне провадження

Правоохоронці встановлюють усі обставини загорання автомобіля.

26 травня близько третьої години ночі у Коломиї частково згорів транспортний засіб. На місце події виїхали працівники слідчо-оперативної групи Коломийського відділу поліції. Встановлено, що вогнем пошкоджено моторний відсік машини. Ніхто з людей не постраждав через пожежу. Попередня версія загорання – занесення стороннього джерела вогню невідомою особою.

Поліцейські розшукують осіб, які можуть бути причетні до скоєння цього злочину, свідків події, а також наявність камер відеоспостереження. За цим фактом призначено відповідні експертизи, у ході яких буде відомо причину загорання автомобіля.

Попередньо слідчі кваліфікують подію за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України. Йдеться про умисне знищення або пошкодження майна, шляхом підпалу. Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від трьох до десяти років.

Як інформує видання КУРС, автомобіль належить родині депутата Коломийської міської ради Мирослава Михайлюка, який обрався від Народного руху.

Основна версія причини пожежі – підпал.

Родина Михайлюків займається аграрним бізнесом. На дружину депутата оформлена агропромислова фірма “Інтеграл”. Також їм належать частки у приватній фірмі “Крокус”, ТОВ «Галка», ТОВ Торговий дім “Прикарпатвійськбудпроект” та сільськогосподарському кооперативі “Підгір’я”.

У декларації за 2018 рік Мирослав Михайлюк вказав більш як 2 мільйони гривень доходу.

Також родина зберігає значні суми готівки: 2,9 млн грн, 144 тисячі доларів та 170 тисяч євро. Ще 200 тис. грн на депозиті у банку.

Читайте також: Вночі у Франківську спалили автомобіль “Шевроле”