п’ятниця , 29.03.2024

Польська бізнесменка, яка вивезла франківця помирати у ліс, отримала два роки тюрми

У Польщі суд виніс вирок щодо смерті українського заробітчанина, якого вивезли у ліс помирати.

Рішення у цій справі сьогодні, 8 травня, прийняв районний суд у Новому Томишлі, інформує Панорама Прикарпаття з посиланням на inpoland.net.pl.

Отож, згідно з вироком, Гражину Ф., звинувачену у ненаданні допомоги та ненавмисному заподіянні смерті Василя Чорнея, засудили до 1 року та 10 місяців позбавлення волі.

У прес-службі Окружного суду в Познані повідомили, що суд також наклав на жінку восьмирічну заборону на ведення підприємницької діяльності та обіймання посад, пов’язаних із працевлаштуванням працівників.

Слід зауважити, що у цій справі також вирок почув громадянин України, який допомагав польській бізнесменці у вивезенні свого померлого співвітчизника у ліс.

Суд визнав обвинуваченого українця винним та призначив йому штраф у розмірі 8 000 злотих.

Нагадаємо, інцидент трапився у червні минулого року. 36-річний Василь Чорней із Снятинського району Івано-Франківської області працював на фірмі, яка займається виробництвом домовин у населеному пункті Новий Томишль (Великопольське воєводство).

У день смерті йому стало зле на робочому місці, й він втратив свідомість. Однак власниця фірми заборонила викликати “швидку”, оскільки чоловік працював нелегально, і спільно з іще одним українським заробітчанином вивезла прикарпатця до лісу за понад 100 км від місця роботи.

Читайте також:
У Польщі зібрали майже 200 тисяч злотих для сім’ї померлого прикарпатця, тіло якого вивезли у ліс