середа , 17.04.2024

На Прикарпатті можуть не послабити карантин

Послаблення обмежувальних заходів може не стосуватися областей з найбільшою кількістю хворих

Голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів повідомив на щоденному брифінгу, що послаблення карантинних заходів може не стосуватися областей з найбільшою кількістю хворих.

За його словами, в Івано-Франківській і Чернівецькій областях можуть запровадити так званий «адаптивний карантин».

«Наша область і Чернівецька мають найвищі показники захворюваності, тому послаблення  карантинних правил може відрізнятися від решти країни», – сказав Федорів.

Він нагадав, що в державі з 11 травня планується зменшення карантинних заходів, тобто дозволять відвідувати парки, сквери, зелені зони, працюватимуть салони краси, літні тераси, кав’ярні на винос, магазини непродовольчих товарів, дитячого одягу та взуття тощо.

При цьому всі заклади мають дотримуватися санітарних вимог. Дотримання вимог контролюватиме місцева влада.

Рішення про карантинні обмеження в Україні та області буде прийматись ближче до 11 травня.

Про можливість введення “адаптивного карантину” в Івано-Франківській і Чернівецькій областях вчора заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Ми також хочемо запропонувати так званий критерій адаптивного карантину. Це коли у нас є певні області, та ж Чернівецька область, Івано-Франківська область, в яких дуже високий рівень захворюваності і дуже велика кількість хворих реєструється кожного дня.

Звичайно, ми не можемо собі дозволити відкриття таке ж, як це відбувається в інших місцях. І ми вважаємо, що потрібно вводити такий механізм адаптивного карантину. Тобто, якщо десь ми відкриваємо більшу палітру засобів торгівлі, то десь повинно бути менше.

Тобто, я думаю, що тут буде відповідне розуміння, в тому числі і від місцевої влади», – сказав Степанов.