п’ятниця , 29.03.2024

На Прикарпатті велосипедист вирішив поміняти транспорт і викрав автомобіль

Поліцейські Калуського відділу поліції менш ніж за годину викрадений автомобіль повернули власниці, а зловмисника затримали.

крадіжка авто

Про це інформують у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини, передає Панорама Прикарпаття.

9 травня о 15:25 до поліції надійшло повідомлення про викрадення автомобіля. Заявниця повідомила, що невідома особа заволоділа транспортним засобом «Опель Вектра» у селі Томашівці, що у Калуському районі. Пояснила, що незачинену автівку водій залишив на дорозі біля будинку з ключем у замку запалювання.

Після повідомлення на розшук автомобіля і затримання зловмисника орієнтовано наряди поліції. Правоохоронці негайно визначили можливі шляхи виїзду з даного населеного пункту та подальші напрямки руху.

Оперативно-розшуковими заходами та за «гарячими слідами» оперативникам менш ніж за годину вдалося зупинити викрадений автомобіль між селами Студінка і Середній Бабин.

Поліцейські затримали зловмисника, а на місце події викликали слідчо-оперативну групу. Останні з’ясували, що до злочину причетний 27-річний місцевий мешканець, раніше судимий за аналогічні злочини. Він проїжджав с. Томашівці велосипедом і помітив автомобіль у вільному доступі, після чого вирішив заволодіти ним.

Чоловіку загрожує кримінальна відповідальність згідно ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) ККУ. Зловмисника затримано у порядку статті 208 КПК України. В подальшому слідчі повідомлять про підозру зловмиснику, а суд обере міру запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.

Читайте також:
Аварія на Прикарпатті: п’яний водій “Субару” відправив у лікарню водія та пасажирів “Жигулів” (ФОТО)