п’ятниця , 29.03.2024

Львівські «Карпати» не можуть пройти тест на коронавірус

Брак коштів заважає приступити до тренувань аутсайдеру Прем’єр-ліги

Клуб Української Прем’єр-Ліги львівські “Карпати” через фінансові проблеми не має змоги пройти обов’язкове тестування на COVID-19, аби знову стати до тренувань.

Про це повідомив Виконавчий директор команди Ростислав Яцишин.

“Тестування проводити ми не готові, на це немає коштів. Ставив це запитання під час онлайн-засідання віцепрезиденту Української асоціації футболу Олегу Протасову, але жодної конкретики немає.

Крім того, у Львівській області ще не послабили карантин (послаблення заплановане з 15 травня — ред.). Тому команда не може повернутися до повноцінних тренувань”, — сказав Яцишин.

Львівські “Карпати” посідають останню сходинку турнірної таблиці Української Прем’єр-Ліги з 14-ма пунктами в активі і є головним кандидатом на пониження в класі.

Нагадаємо, що з 12 травня дозволені тренування у командних видах спорту для професійних команд на закритих базах, з дотриманням протиепідеміологічних вимог.

Очікується, що футбол в Україну може повернутися 30 травня, без глядачів. В УПЛ уже розробили календар решти сезону. Деякі тури передбачатимуть проведення двох матчів за тиждень.

Під час засідання 7 травня УАФ підтвердила необхідність проведення обов’язкового тестування клубів для відновлення тренувального процесу. Перевірку на коронавірус вже пройшли київське “Динамо”, чернігівська “Десна”, донецький “Шахтар”, “Колос” Ковалівка, полтавська “Ворскла”, “Олександрія”.