четвер , 28.03.2024

Громада Богородчанщини просить довключити її до Франківського району

Богородчанщину пропонують приєднати до Надвірнянського району. Громада хоче приєднання саме до Івано-Франківська

Сьогодні, 29 травня, в Івано-Франківську розпочалась 35 сесія обласної ради.

Так, під час засідання депутати зачитали звернення. Депутат Манолій Піцуряк зазначив, що звернення надійшло від громади Богородчанщини до голови Івано-Франківської ОДА Віталія Федоріва. Керівництво звернулося з вимогою внести зміни до проєкту адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня Івано-Франківської області та включити Богородчанський район до адміністративного району з центром у місті Івано-Франківськ.

«Богородчанщину пропонують приєднати до Надвірнянського району. Громада хоче приєднання саме до Івано-Франківська. Цей район має добре сполучення з Івано-Франківськом, багато мешканців району працюють в обласному центрі», – говорить депутат Піцуряк.

За його словами, це звернення у квітні надсилали до міністра розвитку громад та територій та голови Івано-Франківської ОДА, але на нього не відреагували. А Верховна Рада вже незабаром має голосувати за об’єднання Богородчанського району до району з центром у Надвірні.

Згодом депутат Святослав Никорович запропонував депутатам проголосувати за проєкт рішення про приєднання Богородчанського району до Івано-Франківського. Депутати прийняли рішення та внесли процедурне питання у порядок денний.

Читайте також: Які населені пункти увійдуть до оновленого Франківського району?