п’ятниця , 19.04.2024

Франківські перевізники влаштували акцію протесту – вимагають відновити автобусне сполучення

Близько 50 перевізників та водіїв в Івано-Франківській області долучилися до всеукраїнської акції протесту.

Вони зібралися на центральному автовокзалі Івано-Франківська. Згодом частина перемістилася під облдержадміністрацію, пише Панорама Прикарпаття з посиланням на Суспільне.

Перевізники вимагають відновити міжрайонне, приміське та міжобласне автобусне сполучення. Про це розповів голова обласного комітету профспілки автомобілістів Іван Гавриляк. За його словами, водії два місяці сидять без роботи:

“Було десь 15 перевізників. Приїхали різними машинами: і малими, і великими. Близько 50 людей загалом. Від вокзалу приїхали до ОДА, щоб вручити голові облдержадміністрації лист, аби він мав змогу звернутися до уряду з нашими вимогами”.

Іван Гавриляк розповідає, що через відсутність регулярних перевезень, збільшилася кількість нелегальних. А вони можуть їздити, не дотримуючись санітарних норм:

“Багато людей звертаються до автостанцій, шоферів, коли розпочне їздити транспорт. Немає руху транспорту, а людям треба добиратися на роботу, в лікарню, щось купити. Мені здається, що спочатку треба запустити транспорт, а потім все інше”.

Голова облдержадміністрації Віталій Федорів лист від перевізників прокоментував так:

“Я особисто зацікавлений у роботі багатьох напрямків діяльності, підприємств. Але я хочу наголосити, що це повноваження уряду”.

За словами Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, рух автобусів можна буде відновити на третьому етапі виходу з карантину:

“Зараз це однозначно призведе до спалаху, який поверне країну назад, до початку карантину, з яким ми боролися від початку березня і який призвів до падіння економіки і до тих криз, з якими ми будемо справлятися до кінця року”.

Слід зауважити, що подібні акції протесту відбулися сьогодні, 13 травня, також у сусідніх обласних центрах.