четвер , 28.03.2024

У Франківську священника Московського патріархату оштрафували на 34000 гривень

34 тисячі гривень штрафу заплатить священник УПЦ Московського патріархату за недотримання карантинних обмежень під час богослужіння

21-го квітня у церкві на вулиці Чорновола, 6 Б, в Івано-Франківську, не зважаючи на карантин, панотець відслужив Службу Божу. Віряни були без засобів індивідуального захисту та не дотримувалися соціальної дистанції, пише Суспільне.

На засідання священник не прийшов, хоча йому телефонували і була розміщена інформація про час та місце розгляду справи на офіційному вебсайті Івано-Франківського міського суду.

З його письмових пояснень стало відомо, що 21-го квітня о 8:00 панотець відслужив літургію для 20-ти парафіян. З них від шести до восьми людей знаходилися в храмі, а решта – на території. Про те, що прихожани мали себе захисти масками, йому було відомо, однак під час хресної ходи близько половини прихожан були без масок. Під час освячення пасок віряни теж були без захисту та не дотримувалися дистанції.

Священник свою провину визнав, оскільки не забезпечив дотримання карантинних заходів на території храму під час святкування Великодня.

На судовому засіданні переглянули і відеозапис цього богослужіння. На ньому видно, що під час освячення отець та близько половини інших учасників масового заходу були без респіраторів або захисних масок, на території храму не дотримувалися дистанції.

Івано-Франківський міський суд визнав винним панотця Української православної церкви Московського патріархату у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КУпаАП та наклав штраф у розмірі дві тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 34 тисячі гривень.

Читайте також: Патрульні Франківська нагадали за штрафи та інші покарання при порушенні правил карантину