п’ятниця , 26.04.2024

Умовні терміни отримали двоє франківців за викрадення людей і погрозу вбивством

Івано-Франківський міський суд врахував каяття обвинувачених і те, що вони помирилися з потерпілими

Івано-Франківський міський суд виніс вирок двом чоловікам, яких обвинувачували у викраденні людей та погрозі вбивством.

У травні 2018 року двоє мешканців Івано-Франківська, озброївшись травматичним пістолетом «Форт», поїхали до знайомого, які заборгував їм гроші.

Приїхавши до будинку, один з чоловіків зателефонував боржникові, щоб той вийшов на вулицю, а інший чекав вище по сходовій.

Вийшовши з квартири, чоловік побачив одного з обвинувачених і почав втікати. Не спіймавши втікача, “кредитори” зайшли у квартиру, у якій були двоє чоловіків. Гості погрожували пістолетом і вимагали сказати, куди втік їхній знайомий.

Не отримавши відповіді, вони вивели двох чоловіків з квартири, посадили в автомобіль і без їхньої згоди відвезли у ліс поблизу села Рибне, де продовжили вимагати інформацію про їхнього товариша.

Далі, відвівши чоловіків углиб лісу, викрадачі поставили їх на коліна й інсценізували розстріл, вистреливши у повітря. Потерпілі сприйняли це як реальну погрозу вбивством.

У суді обвинувачені визнали свою провину. У вчиненому каялися і просили суд суворо їх не карати.

Суд, враховуючи характеристики обвинувачених, каяття і те, що вони помирилися з потерпілими, дійшов висновку, що виправлення обвинувачених можливе без ізоляції від суспільства.

В результаті суддя визнав їх винними та призначив одному три роки позбавлення волі, другому – два роки позбавлення волі.

Проте на підставі ст. 75 КК України звільнив обвинувачених від основного покарання, встановивши їм іспитові строки тривалістю 2 роки.

Читайте також: 44-річний франківець спіймав злодюжку, який заліз до його хати