четвер , 28.03.2024

Банда із Одеси почистила 5 квартир у трьох областях Західної України

На Прикарпатті кримінальне провадження щодо чотирьох осіб, які входили до організованої злочинної групи спрямовано слідчими до суду.

Йдеться про чотирьох мешканців Одеси та області. Правоохоронці встановили, що зловмисники на території Івано-Франківської, Чернівецької та Тернопільської областей вчинили ряд квартирних крадіжок, інформують у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

Слідчими управління ГУНП в Івано-Франківській області (детективами) під процесуальним керівництвом прокуратури Івано-Франківської області завершено досудове розслідування з направленням до суду обвинувального акту у кримінальному провадженні за фактами ч. 5 ст. 185 (Таємне викрадення чужого майна поєднаного з проникненням в житло в складі організованої групи) ККУ.

Проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що в період листопада 2019 року зловмисники на території області вчинили три квартирні крадіжки, дві в Тернопільській та Чернівецькій областях.

Нагадуємо, що 21 листопада в Івано-Франківську оперативні працівники карного розшуку затримали чотирьох чоловіків, підозрюваних у вчиненні низки квартирних крадіжок на Прикарпатті. Зловмисників поліцейські затримали на вулиці Коновальця одразу після вчинення чергової крадіжки. Група осіб вчинила крадіжки з двох квартир: 40-річної та 36-річного місцевих мешканців.

Правопорушники, шляхом пошкодження замків, проникли до помешкань потерпілих та скоїли крадіжки майна. В автомобілі, на якому пересувались затримані вилучили знаряддя злочину, викрадені речі та грошові кошти. Поліцейські встановили осіб зловмисників. Це жителі Одеської області, 1974, 1986, 1985 та 1992 років народження. Троє з них у минулому вже притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок та угонів транспортних засобів.

Квартирних злодіїв було затримано в порядку ст. 208 КПК України, судом було обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.

Читайте також:
Тікав п’яний і з наркотиками: поліція в Рогатині затримала 21-річного розбишаку