середа , 24.04.2024

6 українських заробітчан під час карантину поїхали на риболовлю і втопили автомобіль свого шефа

У Польщі 6 громадян України порушили карантинні обмеження, а також вчинили ряд інших проступків, за які були покарані штрафами.

Інцидент мав місце на озері біля міста Живець (Żywiec) у Сілезькому воєводстві,  пoвідoмляє місцева рибоохорона на своїй сторінці у Фейсбуці.

Українці, незважаючи на карантинні обмеження, у вихідний день вибралися на риболовлю до озера. При цьому вони втопили у водоймі автомобіль, яким туди приїхали, і який взяли у свого шефа без його дозволу. До того ж, як відзначили представники рибоохорони, з автомобіля в озеро почало витікати мастило.

Коли втрутилися представники рибоохорони та рятувальники, порушники спочатку вдавали, що нічого не розуміють, а згодом почали вести себе агресивно, обманювали, що не знають, чий це автомобіль, не збиралися давати жодних пояснень. На місце довелося викликати поліцію.

У громадян України знайшли при собі кілька сокир та ніж. У авто, яке рятувальники витягли з озера, знаходилася порожня пляшка від горілки, а біля берега – порожні бляшанки з-під пива. Вияснення обставин загалом тривало близько чотирьох годин. За цей час до озера приїхав також власник автомобіля.

Громадян України покарали штрафами, які ті оплатили готівкою. Сума не повідомляється. Одного з чоловіків тимчасово затримала поліція.