п’ятниця , 19.04.2024

46 пожеж за добу, — на Прикарпатті вогнеборці закликають людей припинити спалення сухої трави

В одній з пожеж травмувалася 45-річна жінка.

Sergey Dolya

Попри застереження та численні запобіжні заходи, до пожежно-рятувальних підрозділів  стали надходити десятки повідомлень про загорання трави на прибудинкових територіях та полях. Причиною цього є спалювання людьми сміття або залишків рослинності. За минулу добу на Прикарпатті зареєстровано 46 загорань  в природних екосистемах.

Так, 6 квітня, о 12:52 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу сухої трави в селі Великий Рожин Косівського району. До місця виклику направлено вогнеборців МПК Кути. На місці пожежі травмувалася жінка 1974 р.н. О 14:14 пожежу локалізовано, а о 14:52 – ліквідовано. Причина виникнення пожежі встановлюється, інформує пресслужба ДСНС України в Івано-Франківській області.

В усіх випадках лише завдяки оперативності підрозділів ДСНС було відвернуто загрозу більш інтенсивному розповсюдженню вогню на сусідні житлові будинки, господарські споруди та лісові масиви.

Слід зазначити, що  подібні пожежі наносять не лише матеріальні збитки, вони вкрай небезпечні для довкілля.  Також проблема полягає в тому, що з листям як правило горить і безліч різноманітного сміття, що суттєво посилює забруднення атмосфери.

Також нагадуємо, що дим від вогнищ, у туманні та безвітряні дні може утворювати смог і на довго зависати у повітрі. В цьому випадку погіршується видимість на дорогах, що призводить до збільшення частоти ДТП, аварій. Окрім того, попадаючи у легені, смог викликає суттєве погіршення здоров’я людини.

Тож, щоб не стати винуватцем пожежі та не створювати небезпеку для себе, оточуючих вас людей і не завдавати шкоди навколишньому середовищу, Управління  ДСНС в області просить населення проявляти обережність при поводженні з вогнем. Перш, ніж запалити сірник, замисліться над тим, наскільки небезпечною може стати поява вогню поблизу будівель, в лісопаркових зонах чи на полях.