п’ятниця , 19.04.2024

Шкода на 11 мільйонів! — директора одного з приватних підприємств Прикарпаття підозрюють у махінаціях

Не маючи передбаченого спеціального дозволу, він на цій території видобував торф

На Прикарпатті повідомили про підозру генеральному директору одного із приватних акціонерних товариств. Його обвинувачують у вчиненні ряду злочинів, що спричинили державі шкоду на загальну суму близько 11 млн грн.

За даними слідства, підприємець самовільно зайняв земельні ділянки, розташовані за межами одного із населених пунктів області, загальною площею понад 220 га. Протягом 2018-2019 років, не маючи передбаченого спеціального дозволу, він на цій території видобував торф. Його керівник підприємства збував, а доходи легалізовував через проведення ряду фінансових операцій на рахунках товариства.

За результатами комплексу проведених експертиз та інших слідчих дій встановили, що зловмисник завдав збитків державі на загальну суму близько 11 млн грн.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 240 («Незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення»), ч. 1 ст. 197-1 («Самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному володільцю або власнику»), ч. 2 ст. 364-1 («Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам»), ч. 1 ст. 209 («Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом») КК України.

Досудове розслідування триває, його здійснюють слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів СВ ГУНП в області. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу, відсторонення від посади та накладення арешту на майно підозрюваного, підприємства, а також знаряддя вчинення злочину.

Читайте також: У Польщі вбили 57-річного громадянина України. Підозрюваного затримали