п’ятниця , 29.03.2024

Під час карантину ФОП можуть не вести книгу обліку доходів

Фізичні особи-підприємці можуть вести облік доходів і витрат без використання книги обліку доходів, якщо ведення книги повинно було розпочатися після встановлення карантину.

Відповідні зміни до постанови №211 “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19” за ініціативи Міністерства цифрової трансформації  прийняв Кабінет Міністрів України під час засідання у середу, 1 квітня.

На період карантину, з 12 березня та до 24 квітня, був встановлений ряд обмежувальних заходів, один з яких – заборона роботи закладів торгівлі, в тому числі, що здійснюють продаж книг обліку доходів.

Через неможливість придбання книги та ведення в ній обліку доходів і витрат, Уряд ухвалив рішення тимчасово припинити їх використання на період карантину, інформує прес-служба Кабміну.

Водночас ФОП мають внести дані про всі доходи та витрати, отримані та здійснені ними протягом карантину. Заповнену книгу обліку доходів потрібно подати до контролюючих органів протягом 3 місяців з дня прийняття рішення про скасування карантину.

Читайте також:
Люди мають працювати: уряд хоче послабити умови карантину