п’ятниця , 19.04.2024

Породілля у міському пологовому Івано-Франківська померла не від коронавірусу

Летальний випадок, який кілька днів тому трапився у міському пологовому Івано-Франківська, не пов’язаний із Covid-19

У вагітної жінки, яка померла у Івано-Франківському міському клінічному перинатальному центрі 1 квітня, коронавірусної інфекції не виявили. Про це розповів міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків під час свого відеозвернення ввечері, 4 квітня.

«У неї не виявлено діагнозу коронавірус ПЛР-системою. Це свідчить про те, що жінка померла з іншої причини», – сказав він.

Жінка на 36-му тижні вагітності померла в міському пологовому будинку 1 квітня. Під час розтину в неї виявили пневмонію, тому направили аналізи на перевірку.

2 квітня на брифінгу ОДА начальник міського управління охорони здоров’я Марія Бойко повідомила, що жінка померла раптово, але дитину вдалося врятувати шляхом кесаревого розтину.

Нагадаємо, смерті цієї жінки передували ще два летальні випадки – 30 березня у обласному перинатальному центрі Івано-Франківська померли одразу дві жінки, тести яких вже після смерті показали інфікування коронавірусом. Після народження дитини померла 37-річна породілля, а також померла 60-річна жінка, в якої була гінекологічна патологія.