четвер , 28.03.2024

Поліція ходить в гості до жителів Прикарпаття, які недавно повернулися з-за кордону

Прикарпатські поліцейські продовжують перевіряти, чи дотримуються самоізоляції люди, які нещодавно повернулися з-за кордону.

Дільничні працівники поліції Івано-Франківщини, медики, представники органів місцевого самоврядування щодня провідують громадян, які нещодавно повернулися з-за кордону. Питають про самопочуття людей, а також перевіряють, чи дотримуються вони самоізоляції.

Якщо правоохоронці виявляють відсутність громадян за місцем ізоляції, проводять перевірку за такими фактами. Відповідно, якщо буде встановлено, що людина без поважних причин була відсутня, поліцейські притягуватимуть порушників до адміністративної відповідальності.

Впродовж 31-го березня до адміністративної відповідальності поліцейські притягнули чотирьох жителів Івано-Франківської області, які не виконують умов самоізоляції, хоча напередодні підписали інформативну згоду.

Нагадуємо, що, згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, за порушення правил карантину винна особа може бути притягнена до відповідальності та накладений штраф від однієї до двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян (17 000 – 34 000 гривень).