середа , 24.04.2024

Отримали по 2000 гривень авансу: що не так із обіцяними преміями для медиків

Медики Прикарпаття так і не отримали обіцяних Урядом надбавок.

Сьогодні отриманий аванс склав від 1600 до 2000 тисяч гривень. І до Великодніх свят виплата додаткових коштів не передбачається, пише Фіртка.

Як пояснила т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Ірина Кобельська, обіцяна субвенція на рахунки ще не надійшла.

“Ситуація дійсно така, що люди очікують за свою роботу коштів. Сьогодні тільки два місцевих бюджети та обласний виділив кошти для підвищення оплати праці медикам. Вчора уряд прийняв відповідні зміни до постанови 250. За попередньою інформацією ми маємо розуміння того, що видатки на підвищену оплату праці буду здійснюватися за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим на підтримку окремих медзакладів та заходів  охорони здоров’я. Ця субвенція на початку березня була передбачена для кожної з областей ми маємо цей обсяг фінансового ресурсу з якого будемо вишукувати можливість прибування коштів на доплати медичним працівникам. Але хочу наголосити, що без участі місцевих бюджетів сьогодні не обійтися. На сьогодні ми маємо помісячний розпис бюджету, але субвенції на рахунки ще не надходили”, – розповіла чиновниця.

Т.в.о. голови ІФ ОДА Віталій Федорів додав, що сьогодні під час наради прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що додаткові кошти будуть спрямовані в регіони для лікарів, які задіяні у боротьбі з COVID-19

Очільник області сказав, що основна частина фінансування медичних закладів з 1 квітня здійснюється Національною службою охорони здоров’я, в якої виник «пробіли у фінансуванні».

У свою чергу міський голова Руслан Марцінків пообіцяв, що до кінця квітня усі без виключення працівники медичних закладів Івано-Франківська отримають додатково по 10 тисяч гривень.

«НСЗУ заключила договори з нашими медичними установами і вони до цього часу не враховують надбавку-премію медикам. За попередній місяць ми додатково виплатили медикам премій на 6,5 мільйона. І цього місяця у вигляді матеріальних допомог ми дамо по 10 тисяч гривень до кінця місяця всі медичні працівники Івано-Франківська: лікарі, медсестри, санітари та технічні працівники. Але хочу наголосити що медики чекали від НСЗУ надбавки у розмірі 300%» – пообіцяв Марцінків.

Вже у середу на сесії міської ради Івано-Франківська депутати мають прийняти рішення про вищезгадані виплати.

Та залишається невідомо, коли інші прикарпатські медпрацівники отримають обіцяні кошти.

Читайте також:
Прикарпатці отримають “антикоронавірусну” тисячу