четвер , 28.03.2024

На Прикарпатті пояснили вартість лікування від коронавірусу

На амбулаторному лікуванні вартість не буде значною, а у стаціонарі вона коливається

Вартість лікування від COVID-19 у першу чергу залежить від важкості стану пацієнта. Про це розповіла в.о. директора департаменту охорони здоров’я Ірина Кобельська.

“Вартість буде коливатися. Якщо пацієнт на амбулаторному лікуванні, вартість не буде значною. Якщо на стаціонарному, стан середньої важкості, то, залежно від вартості підібраних препаратів, вартість буде теж коливатися”, – каже очільниця департаменту.

За її словами, щодо медикаментозного забезпечення, в медичних закладах області має бути створений резерв відповідних препаратів, який дозволить надавати безкоштовну допомогу хворим пацієнтам, інформує Панорама Прикарпаття з посиланням на “Суспільне Карпати”.

На сьогодні ситуація в різних медичних закладах дещо відрізняється. В основних госпітальних базах є більш-менш належне забезпечення медикаментами. Наприклад, в обласній інфекційній лікарні пацієнтів лікують безкоштовно.

Ірина Кобельська пояснює:

“Якщо є потреба придбати той чи інший препарат чи пацієнт виявляє бажання лікуватися дорожчим аналогом препарату, то відповідно він має розуміти, що при відсутності такого препарату у закладі він має його купити самостійно”.

На запитання, наскільки доцільне лікування пацієнтів з COVID-19 препаратом “Плаквеніл”, який вважають токсичним для організму, керівниця департаменту відповіла:

“Дійсно, препарат “Плаквеніл” визначений протоколом лікування. Але його призначення здійснюється лікарями за погодженням з пацієнтом чи його родичами. Його призначення здійснюється в індивідуальному порядку з урахуванням усіх можливих протипоказань та сумісності з іншими препаратами, які приймає пацієнт”.

Як пояснила Ірина Кобельська, цей препарат призначатимуть лише у критичних випадках.

Читайте також: Вірю в наших учених, — Президент анонсував дослідження вітчизняного засобу проти COVID-19