п’ятниця , 29.03.2024

Києво-Печерську Лавру закривають на карантин: там виявили понад 90 хворих на коронавірус

За одну добу коронавірус підтвердили у 22 жінок та 57 чоловіків

За минулу добу в Києві зафіксували 79 нових випадків захворювання на коронавірус, серед яких 63 – у Києво-Печерській лаврі. Таким чином кількість хворих на Covid-19 у лаврі зросла до понад 90 людей, інформує Панорама Прикарпаття з посиланням на zaxid.net.

«Місто направить сьогодні до лаври мобільні рентгени та бригаду медиків для забору зразків для ПЛР-тестування. Ми повинні мати реальну картину про вогнище захворювання. Києво-Печерська лавра за рішенням комісії ТЕБ і НС закривається на карантин», – повідомив під час брифінгу 13 квітня міський голова столиці Віталій Кличко та закликав правоохоронців проконтролювати це рішення.

За його словами, загалом за добу коронавірус підтвердили у 22 жінок та 57 чоловіків, лише сімох хворих госпіталізували, решта перебувають у самоізоляції під наглядом лікарів.

Нагадаємо, що Києво-Печерська лавра почала проводити богослужіння в закритому режимі з онлайн-трансляціями ще з 4 квітня. Тоді на коронавірус захворів її настоятель – митрополит УПЦ (МП) Павло. Пізніше коронавірус діагностували ще у 29 монахів, один з яких напередодні помер.

Зауважимо, що 13 квітня Київ випередив усі області за кількістю підтверджених випадків -19 – 495. Далі йдуть Чернівецька область, де зафіксовано 462 випадки, Івано-Франківська – 300, і Тернопільська – 273. Загалом в Україні підтверджено понад три тисячі випадків зараження коронавірусом, з яких 93 – летальні. 97 людей одужали.

Читайте також: Іван Красійчук: “Безкоштовне лікування хворих на COVID-19 — поки що лише обіцянки”