четвер , 25.04.2024

Допит міського голови Івано-Франківська перенесли, бо не було адвоката

Міського голову Івано-Франківська Руслана Марцінківа викликали дати свідчення з приводу вивезення ромів з Івано-Франківська на Закарпаття

Як свідок, 28-го квітня він прибув в Івано-Франківське міське відділення ГУ Національної поліції.

Щоб підтримати очільника міста, до відділення поліції прийшли люди. Були у засобах захисту, але соціальної дистанції дотримувалися не всі, повідомляє Панорама Прикарпаття з посиланням на Суспільне.

Одна жінка голосно молилася, а коли Руслан Марцінків зайшов у будівлю, – заплакала.

Втім міський голова затримався там недовго — за кілька хвилин повернувся і розповів, що розмову перенесли.

“Ми перенесли цей допит на перше травня, бо сьогодні мій захисник, адвокат – на судовому засіданні, і ми не знали про цей допит. Стаття передбачає до п’яти років ув’язнення, а також позбавлення права займати ті чи інші посади. Ну, будемо захищатися у межах чинного законодавства”, – сказав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

До слова, 21-го квітня на оперативній нараді у міськвиконкомі міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків дав доручення вивезти людей ромської національності із Франківська на Закарпаття.

Після цього МВС відкрило кримінальне провадження. А правозахисні організації і дипломатичні установи висловили свою позицію з приводу ситуації, що склалася.

Читайте також: Франківські ветерани війни на Донбасі висловили підтримку меру Марцінківу щодо ситуації з ромами