середа , 24.04.2024

Вітання зі світлим празником Христового Воскресіння!

Христос Воскрес, дорогі у Христі!

Зі щирого серця вітаємо Вас із цим прекрасним та радісним святом Христового Воскресіння!

На жаль сьогодні переживаємо події, які більшою мірою викликають у нас сум та тривогу, які ми покликані перетворити на оптимізм та взаємодопомогу, адже йдеться про збереження людських життів. Христос сказав: «Ви сумуватимете, але смуток ваш у радість обернеться»  (Ів. 16:20), а тому віримо, що й це випробування пройде і наша радість буде великою!

Ця радість Воскресіння лікує всі рани, яких ми мали досить цього Великого Посту. Адже переживаємо випробування хворобою, яка невпинно поширюється всім світом, змушує нас залишатися на відстані один від одного та, на жаль, забирає багатьох.

Ми, які пережили цьогоріч інколи відчуття покинутості, біль, розчарування, страху у Воскреслому Спасителеві повинні віднайти справжню радість, яка полягає не в тому, щоб щось отримувати чи фізично бути близько один до одного, але, щоб належати Богові та служити ближньому.

Нехай прикладом такої твердої віри, любові та справжньої радості будуть ті, які жертвують своїм життям заради порятунку інших, а також приклад тисячі медиків, які тихо і сумлінно виконують свою роботу в найскладніших умовах заради порятунку інших. Пам’ятаймо також і за наших військовослужбовців, полонених, військових медиків і капеланів.

Привітанням «Христос воскрес» вітаю усіх вас! Єднаюся у молитві та благословляю усіх тих, які глибокодуховно переживають цей Світлий Празник Воскресіння Христового у своїх домівках, молячись з усією Церквою через онлайн-трансляції по радіо, телебаченні та в мережі Інтернет. А особливо благословляю тих, які нездужають, перебувають в лікарнях. Молюся за ваше швидке одужання.

Нехай Боже благословення буде завжди з Вами, а Воскреслий наш Господь Ісус Христос принесе радість у кожне серце, у кожен наш дім, село, місто і Батьківщину Україну!

Веселих свят! Христос воскрес!

Володимир Війтишин
Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ