четвер , 25.04.2024

На Прикарпатті за фактом смерті пацієнта в машині швидкої допомоги відкрито кримінальне провадження

Усі матеріали передані в референс-лабораторію МОЗ у Києві

Минулого тижня, 27 березня, на Снятинщині помер чоловік. Смерть трапилась у машині швидкої допомоги дорогою в Обласну інфекційну лікарню.

Згідно з результатами дослідження, у нього не було підтверджено коронавірусної інфекції. Про це повідомив сьогодні під нас онлайн-наради у Івано-Франківській ОДА заступник директора департаменту охорони здоров’я Володимир Чемний.

“Чому його скеровували у інфекційну лікарню? Враховуючи те, що попередньо усі члени сімї були госпіталізовані в ОКЛ, і в нього був близький контакт з родичами, котрі приїхали із закордону та особисте наполягання на госпіталізацію у ОКЛ, лікарями зі всіма засобами кисневої терапії, перевозили його на третинний рівень – в ОКЛ”, – пояснив Володимир Чемний.

Проте родичі померлого чоловіка стверджують, що у Коломийській лікарні, звідки везли чоловіка, апарат ШВЛ стоїть нерозпакований.

“Щодо апарату ШВЛ на даний момент він дійсно не підключений. Там проводяться роботи щодо централізованої подачі кисню. Але це не означає, що в екстрених випадках лікарі не можуть надати необхідну допомогу хворому. Для того, щоб надати допомогу в Коломийській районній лікарні виділено окреме приміщення, де є апарат ШВЛ та необхідна апаратура”, — зазначив посадовець.

За словами Чемного, щодо цього факту на даний момент відкрито кримінальне провадження, враховуючи смерть пацієнта дорогою до медзакладу.

Всі матеріали передані в референс-лабораторію МОЗ у Києві. Для виявлення кінцевого результату необхідні гістологічні дослідження.

Читайте також: У Коломиї 33-річний чоловік обікрав жінку, але далеко не втік