субота , 20.04.2024

На Прикарпатті власники 27 продуктових ринків готові працювати в умовах карантину

Власники 27 ринків із 42 виявили бажання працювати в умовах карантину

Сьогодні, 30 квітня, на засіданні Регіонального штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 на території області питання відновлення роботи ринків.

Нагадаємо, вчора Уряд дозволив роботу агропродовольчих ринків.

Але прийнятою Кабміном постановою передбачено проведення щоденних позапланових перевірок за дотриманням агропродовольчими ринками протиепідемічних вимог до діяльності агропродовольчих ринків.

Як повідомив начальник головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Роман Гурський, на території області є 43 ринки, 42 з них мають експлуатаційний дозвіл. За попередньою інформацією, усі ринки знаходяться у приватній власності. 27 власників виявили бажання забезпечувати роботу ринків, враховуючи вимоги постанови Головного санітарного лікаря України.

Уже сьогодні фахівці Держпродспоживслужби розпочали позапланові перевірки ринків. Якщо під час такої перевірки будуть виявлені порушення, буде складено припис терміном від однієї до трьох годин. Усі порушення фіксуватимуться на відеореєстратори.

Якщо ж власники ринку ігноруватимуть приписи, тоді будуть направлені відповідні подання про порушення санітарно-епідемічних вимог до органів місцевого самоврядування та поліції. Роман Гурський нагадав й про адміністративну відповідальність за порушення карантинних вимог для посадових осіб (від 34 до 170 тис. гривень) та кримінальну – у разі повторного порушення.

На підтримку послаблення карантинних заходів в області та відкриття ринків висловився також директор Івано-Франківського обласного лабораторного центру, головний санітарний лікар області Руслан Савчук. Він зазначив, що на сьогодні вдалося забезпечити стабільну епідситуацію та максимальне непоширення інфекції в населених пунктах області.

З огляду на зазначене, Регіональний штаб рекомендував органам місцевого самоврядування області з часу набуття змін дозволити роботу ринків за умови виконання постанови Головного санітарного лікаря України.

Читайте також:
На Прикарпаття уже надійшли кошти для виплати пенсіонерам “антикоронавірусної тисячі”