п’ятниця , 19.04.2024

На Прикарпаття уже надійшли кошти для виплати пенсіонерам “антикоронавірусної тисячі”

23 квітня в область надішли кошти в сумі майже 26,6 млн. грн. для виплати одноразової грошової допомоги у розмірі 1000 грн. для 26,5 тис. отримувачів окремих видів допомог.

Про це інформує Панорама Прикарпаття з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.

Нагадаємо, що відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2020 року № 251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році» виплату одноразової грошової допомоги у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 у сумі 1000 гривень отримують такі категорії населення:

– одержувачі державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю (крім осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю, які одночасно з цією допомогою отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника або державну соціальну допомогу дитині померлого годувальника, передбачену Законом України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю»);

– одержувачі державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю;

– одержувачі тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

Як зазначають у прес-службі ОДА, виплату буде проведено найближчим часом структурними підрозділами з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій та виконкомів міських рад міст обласного значення:

–        через банківські установи 76 відс.;

–        через пошту 24 відс.

Читайте також:
Доплата за карантин: у квітні пенсіонери отримають по 1000 гривень