п’ятниця , 29.03.2024

З річки Дністер вилучено 215 метрів браконьєрської сітки, – Івано-Франківський рибпатруль

21 квітня рейдовою групою Івано-Франківського рибоохоронного патруля здійснено рибоохоронний рейд річкою Дністер поблизу сіл Одаїв, Будзин та Делева Тлумацького району.

Близько 16 години навпроти села Горигляди Монастириського району Тернопільської області виявлено та вилучено 9 од. заборонених сіткоснастевих знарядь лову, двоє власників яких виявили себе гучними висловлюваннями на адресу державних інспекторів, але при наближенні човна рибоохоронців, що бажали провести профілактичну і роз’яснювальну бесіду з порушниками, швидко зникли у нез’ясованому напрямку.

Загальна довжина вилучених знарядь лову  215 метрів. Складено акт виявлення та вилучення майна, власник яких не встановлений.

«Всього 3 дні тому Управлінням Держагенства в Івано-Франківській області здійснено аналогічний рейд поблизу цього ж села, тоді вилучено 140 метрів сіток, – зазначає начальник Управління Любомир Стрембіцький, – «в обох випадках більшість сіток – з великим вічком, 70 і 80 мм, розрахованим впіймати маточне поголів’я риб, що в цей час саме намагаються пройти на нерест».

Рибпатрульними з сіток визволено та в живому стані випущено у воду 1 екземпляр червонокнижної марени звичайної (barbus barbus), вагою 200 грамів та 1 екземпляр бичка-кругляка (Neogobius melanostomus).

Івано-Франківський рибоохоронний патруль закликає громадян – телефонуючи на «гарячу лінію»: (097) 392-72-80 наскільки це можливо точно вказувати деталі порушення, свідками якого Ви стали (кількість порушників, кількість безгосподарських знарядь лову, яких Ви помітили, точну годину і місце, наявність/відсутність в порушників плавзасобів, зброї та ін. «дрібниці»). Інформація, яка надійшла в такому об’ємі, допоможе рибпатрульним ефективніше виконати свою роботу.

Читайте також:
На Прикарпатті рибпатруль виявив трьох браконьєрів на Бурштинському водосховищі