вівторок , 30.04.2024

Пікет під Івано-Франківською ОДА: підприємці вимагають зберегти спрощену систему

Нові закони знищують спрощену систему оподаткування і руйнують малий бізнес

Франківські підприємці вимагають зберегти спрощену систему оподаткування. З 26 березня цього року вступають в дію закони (128-9 та 129-9), які знищують спрощену систему оподаткування і руйнують малий бізнес, пише Панорама Прикарпаття з посиланням на Фіртку.

“97% підприємців Івано-Франківська – саме дрібний бізнес. Я вважаю ці закони дискримінаційними, вони проти людей”, – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

На сьогодні в Україні зареєстровано близько 1,8 млн фізичних осіб підприємців.

“Кожен із них працює, щоб мати змогу годувати свої сім’ї. Це люди малого і середнього капіталу. Вони сплачують єдиний податок до місцевих бюджетів – один з найважливіших податків для місцевого самоврядування. Фактично, це фундамент для розвитку громад. Саме тому ще у грудні минулого року долучилася до авторського колективу законопроектів – реєстр.№2644 та №2645 – щодо відміни норм, які можуть здійснювати тиск на підприємців. Звертаюся до всіх народних депутатів підтримати підприємців України та підтримати дані законопроекти. Адже малий і середній бізнес – найбільш дієвий пласт економіки”, – висловила свою позицію народний депутат Оксана Савчук на офіційній сторінці у соцмережах.