середа , 24.04.2024

5 квітня в Івано-Франківську відбудеться загальноміська Хресна Дорога

У вівторок, 3 березня, в Архієпархіальному управлінні відбулися збори протопресвітерів. Очолив їх Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин.

Після спільної молитви до присутніх з духовним словом виступив прот. Микола Цимбалістий. Проповідник заохотив роздумати про особливий час, в якому зараз перебуваємо – це час Великого Посту.

Згодом Митрополит Володимир повідомив, що 5 квітня в м. Івано-Франківську відбудеться уже традиційна загальноміська Хресна Дорога. Архієрей також визначив оргкомітет по приготуванню до проведення Хресної дороги вулицями нашого міста. Також, Владика Володимир оголосив про прощу до урочища Підлюте з нагоди 155-ї річниці від дня народження Митрополита Андрея Шептицького, яка відбудеться 1 серпня 2020 року, як повідомляє пресслужба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Прот. Степан Балагура, Протосинкел Архієпархії представив звіт про передплату газети «Нова Зоря», та заохотив протопресвітерів наголошувати священникам і вірним місцевих парафій про важливість передплати християнського часопису.

Отець Віталій Федун, канцлер Курії Архієпархії зачитав декрет призначення о. Степана Скібіцького виконуючим обов’язки протопресвітера Калуського.

Доктор Володимир Шеремета, очільник Бюро УГКЦ з питань екології, представив постанови 84-ї сесії Синоду Єпископів КГВА на екологічну тематику. Доповнив д-ра Володимира прот. Михайло Дзуль, Голова екологічного бюро Івано-Франківської Архієпархії, анонсувавши 10-ту щорічну великопосну екологічну ініціативу.

Виконувач обов’язків ректора Академії Івана Золотоустого, отець д-р Василь Гоголь представив доповідь щодо літургічних приписів в часі Великого Посту.

Також, голова Катехитичної комісії Івано Франківської Архієпархії о. Василь Качмарський повідомив про конкурс «Пісня Серця», який відбудеться дещо згодом, проте доповідач наголосив, що підготовка учасників повинна бути на належному рівні.

Пан Юрій Тарнавський виступив з мультимедійною презентацією про лікування залежностей наркоманії та алкоголізму, які є небезпечними для людини.

Віце-економ Архієпархії о. Віталій Максимів, детально представив потенційні проекти, які Архієпархіальне управління планує реалізувати в майбутньому.

В свою чергу, головний редактор видавництва “Нова зоря”, Голова Департаменту інформації Архієпархії, о. Іван Стефурак подякував отцям за активну співпрацю у голошенні Божого Слова за допомогою сучасних методів комунікації.

Під кінець Митрополит Володимир  привітав священників, які відзначають ювілеї в місяці березні.

Наступні збори – 31 березня 2020 року.