субота , 20.04.2024

Через коронавірус в Україні призупинять навчання і заборонятимуть масові заходи

Україна буде вимушена запровадити епідеміологічні заходи у зв’язку з поширенням коронавірусу Covid 2019.

На певний час доведеться заборонити масові заходи й закрити навчальні заклади.

Про це сьогодні, 5 березня, повідомив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко, виступаючи в Нових Санжарах перед виписаними з обсервації людьми.

“Найближчим часом ми будемо вимушені вводити обмежувальні протиепідемічні заходи. Будемо забороняти проведення масових заходів, конференцій, спортивних заходів. Закриватимемо тимчасово школи, буде розрив навчальних процесів. Щоб зменшити масові скупчення людей. Оскільки всі знаємо, що вірус передається повітряно-крапельним шляхом і треба перебувати від людини за 1,5-2 метри, щоб не інфікуватися”, – сказав Ляшко.

Він також повідомив, що зараз на ймовірне зараження коронавірусом досліджують близько 10 людей, але остаточний діагноз іще встановлюється.

“Ми маємо, на жаль, перший випадок реєстрації коронавірусної інфекції в Чернівцях. Хворому надається допомога, його стан стабільний. З усіма контактними (особами) працюють місцеві епідеміологи – вони перебувають під медико-санітарним спостереженням.

У нас досліджується зараз ще близько 10 зразків, у яких за клінічними симптомами може бути підозра на коронавірусну інфекцію. Але ми не будемо говорити про діагноз, поки не буде чіткого підтвердження з лабораторії”. – зазначив Віктор Ляшко.

Читайте також:
Коронавірус в Україні: сьогодні госпіталізували іще двох людей