п’ятниця , 19.04.2024

У жительки Прикарпаття, яка повернулася з Італії, коронавірус не підтвердився

Попередні результати дослідження матеріалу, відібраного від мешканки Делятина, яку госпіталізували з підозрою на коронавірус, дали негативний результат.

коронавірус

Про це інформує прес-служба Міністерства охорони здоров’я. Ще одна підозра на коронавірус була у Кіровоградській області.

«28 лютого до Центру громадського здоров’я МОЗ України надійшли 2 повідомлення про підозру на COVID-19 із Івано-Франківської та Кіровоградської областей. В обох випадках особи повернулися з Італії та мають прояви гострого респіраторного захворювання. Попередні результати дослідження матеріалу, відібраного від захворілих осіб, проведені у вірусологічних лабораторіях обласних лабораторних центрів методом ПЛР, дали негативний результат на віруси грипу», – йдеться в повідомленні.

Зразки для подальшого дослідження були надіслані до вірусологічної референс-лабораторії.

Нагадаємо, 27 лютого мешканка Делятина звернулася за допомогою до медиків. Через підозру на коронавірус її госпіталізували до обласної інфекційної лікарні.

За місцем проживання хворої провели дезінфекцію, у жінки відібрали аналізи та надіслали у Київ.

Станом на 1 березня 2020 року у світі зареєстровано 86 986 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2979 – летальні. Одужало вже 42 294 осіб.

В Україні наразі жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

Читайте також:
Коронавірус: 7 порад як зменшити ризик зараження