п’ятниця , 29.03.2024

На Прикарпатті планують залишити тільки чотири райони: без Івано-Франківського (ФОТО)

Центр політико-правових реформ презентував пропозиції по кількості адмінтеродиниць субрегіонального рівня.

Так, новий територіальний розподіл Івано-Франківської області передбачає, що обласний центр Прикарпаття входитиме до Галицького району, пише Панорама з посиланням на Фіртку.

Цікаво, що область є єдиною серех усіх в Україні, коли обласний центр пропонують залишити без свого району.

Проте, як пояснив Ігор Коліушко, голова правління Центру політико-правових реформ, протягом вересня-листопада 2019 року у кожній з 24 областей відбулися відповідні обговорення із зацікавленими сторонами. На їх основі підготували пропозиції щодо кількості адмінтеродиниць субрегіонального рівня.

«Ми сьогодні поки не ведемо мову про те, як має називатися адмінтеродиниця субрегіонального рівня – район, повіт, округ чи ще якось. Ми сьогодні приступаємо до обговорення їх формату. Хоч такі обговорення тривають в країні з початком реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Та поки рано навіть говорити, де і скільки районів буде. Напрацьовані матеріали Центру політико-правових реформ тепер обговоримо у ширшому колі, залучивши, в тому числі, народних депутатів України. Думаю, Мінрегіон найближчим часом створить спеціальну робочу групу, яка займеться цим питанням. Фінальне обговорення плануємо за круглим столом у парламенті. Орієнтовно це буде в квітні», – сказав заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Та слова міністра не спинили міського голову Івано-Франківська Руслан Марцінківа, який вирішив не чекати жодних обговорень і вже почав “бити у всі дзвони” соцмереж.

“Не маю нічого проти Галича, але це показує ставлення експертів і міністерства до Франківська! І не питання в податках, які будуть йти не в Франківськ, а питання надання якісних послуг: тепер суд буде в Галичі, пенсійний в Галичі, соцстрах і всі державні служби, податкова інспекція! Як треба не любити Франківськ, щоб робити таке! Вибачте за емоції! Будем збирати позачергову сесію міської ради у вівторок і висловлювати рішучу позицію, а якщо треба будем діяти в межах закону!Захистимо Франківськ!”, – йдеться у його дописі.

Читайте також:
Уряд визнав спроможними Корницьку, Підгайчиківську та Пасічнянську громади