середа , 24.04.2024

На Західну Україну суне негода: синоптики оголосили штормове попередження

Український гідрометцентр попереджає про штормовий вітер 11 березня в західних регіонах країни.

Згідно з повідомленням синоптиків, на території Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької, Тернопільської, Рівненської, Волинської, а також Хмельницької і Вінницької областей упродовж дня очікуються пориви західного вітру 15-24 м/с.

Також у цих областях удень дощитиме, максимальна температура повітря становитиме 9-11 градусів тепла, а вночі може опуститися до нуля. У високогір’ї Карпат Закарпатської та Івано-Франківської областей збережеться сніголавинна небезпека третього рівня (частково несприятливі умови).

12 березня в західних областях потепліє до +17, хоча вночі максимальна температура повітря становитиме 4-5 градусів вище нуля. Удень очікуються дощі, проте вночі буде сухо. Вітер змінить напрямок на південно-західний та стишиться до 7-12 м/с.

Синоптики прогнозують, що до кінця тижня в західних регіонах припиняться дощі, проте поступово ставатиме значно холодніше. Так, у неділю, 15 березня буде сонячно, але температура повітря вдень не перевищуватиме 5-6 градусів вище нуля, а вночі ж очікуються заморозки до -4.