четвер , 28.03.2024

Коронавірус на Прикарпатті: в ОДА відбулася профільна нарада

Керівництво області радить наради, збори та засідання максимально перевести в режим телефонних чи відеоконференцій

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Світлана Онищук провела нараду із керівниками структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів ЦОВВ, до відання яких належить сфера соціального захисту. Обговорили профілактичні заходи та протидію поширенню вірусу COVID-19 у закладах соціальної сфери області.

«Зараз основним питанням для усіх є протидія коронавірусу, що активно шириться світом, і ми бачимо наскільки складно медицині провідних держав його побороти. Кабінет міністрів прийняв ефективні і правильні рішення: затвердив заходи, які необхідні для недопущення поширення COVID-19. А оскільки соціальна сфера є найуразливішою, ми повинні обговорити план дій і забезпечити профілактичні заходи у цих закладах», – зазначила Світлана Онищук, інформує пресслужба ОДА.

Зазначалося, що установи соціальної сфери і ті, де перебувають діти з інвалідність чи пільгових категорій, повинні бути під особливим контролем влади. Тож необхідно забезпечити їх засобами індивідуального захисту, дезінфікуючими препаратами, термометрами із дистанційним вимірюванням температури. Також слід виробити алгоритм дій для працівників державних служб, які надають послуги населенню та контактують з великою кількістю людей.

Урядом рекомендовано ввести обмеження на проведення масових заходів, виключити планування таких заходів до стабілізації ситуації. Наради чи засідання, за винятком виключних випадків, максимально перевести в режим телефонних чи відеоконференцій. Посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил запобігання зараження інфекцією. Запровадити щоденний температурний скринінг персоналу.

«Уряд прийняв чіткі виважені і правильні управлінські рішення, але відповідальність накладається на кожного керівника, який повинен чітко дотримуватися визначеного алгоритму дій, контролювати ситуацію і оперативно реагувати у разі виникнення загрози», – підкреслила Світлана Онищук.

Окрім цього, на нараді обговорили питання забезпечення соціального житла для внутрішньо переміщених осіб, підтримки проекту громадської організації «Слід», діяльність служби зайнятості в умовах ОТГ, працевлаштування людей з інвалідністю, погашення заборгованості із заробітної плати та інші.

 

Читайте також:  Коронавірус в Італії: протягом доби померло майже 200 людей