середа , 24.04.2024

Карантин в Івано-Франківську триватиме до 22 березня

Обмеження наберуть чинності з 12 березня і триватимуть 10 днів.

Івано-Франківська міська рада підтримала ініціативу обмежити проведення масових заходів та вводить карантин у навчальних закладах з 12 по 22 березня.

Сьогодні у мерії провели комісію з техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якій розглянули лише одне питання – як запобігти коронавірусній інфекції на території міста та Франківської ОТГ.

В Івано-Франківську вирішили з 12 до 22 березня запровадити карантин, обмежити навчання в школах, профтехучилищах та ДНЗ.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків пояснив, що вирішили ввести карантин до 22 березня, оскільки саме з цього дня у школах заплановані канікули, і тому у цей час спостерігатимуть за ситуацією.

“Наше місто в зоні ризику, бо щодня прибувають люди з-за кордону. Карантин потрібен, щоб убезпечити наших дітей”, – сказав мер.

Окрім цього, на комісії також висловили пропозицію обмежити відвідування хворих у лікарнях, обмежити спортивні заходи у закритих приміщеннях. У Франківську планують продовжити дезінфекцію громадського транспорту.

Мешканцям міста рекомендують при будь-яких інфекціях контактувати з сімейним лікарем чи терапевтом телефоном та обмежити відвідування поліклінік.

Санітарний лікар міста Івано-Франківська Микола Недоступ  звернувся до батьків, щоб не водили дітей у розважальні заклади, супермаркети і дитячі центри. Також висловив сподівання, що вищі навчальні заклади відреагують на заклик ввести карантин належним чином, оскільки їх не може зобов’язати мерія чи Уряд.

Нагадаємо, сьогодні, 11 березня, Кабінет Міністрів затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19, серед яких і запровадження карантину у навчальних закладах терміном на три тижні.

Читайте також:
Карантин в Україні: які обмеження будуть діяти до 3 квітня