субота , 27.04.2024

З сьогоднішнього дня в Івано-Франківську не їздить громадський транспорт

Для працівників медичної сфери організують довоз

Таке рішення прийняли сьогодні, 18 березня, на засіданні комісії ТБ і НС. Отож, з 00:00 години 18 березня в Івано-Франківську зупинить роботу комунальний та приватний транспорт. Повністю припиняє курсувати і тролейбус №4, який сполучає Івано-Франківськ і Ямницю.

“Сьогодні наша медична система не готова до прийняття великої кількості пацієнтів. Наші медики чудові, будуть рятувати людей, але не можна перестрибнути те, що сьогодні катастрофічно не вистачає  засобів захисту. Сьогодні вночі треба зупинити повністю транспорт. Вчора третина магазинів і закладів не закрилися. Людей велика кількість у місті, на зупинках. Ми не живемо у Китаї чи Італії, де громадяни чітко дотримуються карантину. Наші люди халатно до цього відносяться. Якщо не буде нікого на вулицях, то магазини закриються. Ми мусимо вживати таких кардинальних заходів. Зупинка транспорту частково зупинить потік людей”, – говорить міський голова Руслан Марцінків.

Для працівників медичної сфери та комунальників організують доїзд. КП “Електроавтотранс” розробить відповідні маршрути. Інформаційну службу мерії і Франківський ІТ-кластер просять розробити додаток на ймовірний безкоштовний довіз медиків.

Крім того, мешканців закликають користуватися тільки офіційною інформацією і не поширювати фейки.

“Також треба два автомобілі, які будуть їздити по місту та інформувати містян”, – додав міський голова.

Підприємцям і надалі рекомендують обмежити роботу працівників – організувати позмінну роботу або віддалену у режимі реального часу, онлайн.

Читайте також: Фонд соцстрахування оплатить всі лікарняні в період надзвичайної ситуації, пов’язаної з COVID-19