четвер , 25.04.2024

Померлих від коронавірусу будуть ховати окремо

Про це розповів міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків під час онлайн-звіту щодо ситуації з карантином.

Зокрема, мер зазначив, що сьогодні відбулася нарада з КП “Міська ритуальна служба” про відведення місця для поховань людей, які померли внаслідок враження коронавірусом.

“Дай Боже, щоб їх не було. Але сьогодні маємо перший випадок, коли жінка померла внаслідок коронавірусу“, – сказав Марцінків.

Де саме будуть проводитись такі поховання, мер не зазначив.

Руслан Марцінків нагадав, що на сьогодні в області було 16 підозр на коронавірус, 10 з яких не підтвердилися, одна жінка померла, ще п’ять – очікують відповіді.

Окрім того, він провів нараду з лікарями з центральної міської клінічної лікарні та першої міської клінічної лікарні, які мають досвід лікування пацієнтів, які хворіли на свинячий грип під час епідемії 2009 року. Тоді в місті померли 34 людей від цієї хвороби.

“Ми врахували певні моменти. Зокрема, закупили ліки в необхідній кількості, в першу чергу антибіотики, для того, щоб ми були готові, якщо хворих буде більше”, – розповів міський голова.

Марцінків звернувся до магазинів та аптек, які завищують ціни на товари.

“Коронавірус вбиває не тільки людей, а й людську совість. Багато хто вирішив заробити на людському горі, на горі українців і у цей час підвищує ціни”, – зауважив мер.

Він додав, що Антимонопольний комітет і Державна служба України з лікарських засобів проведуть перевірки.

Міський голова повідомив, що у найближчі дні очікується погіршення погодних умов, і в черговий раз закликав франківців залишатися вдома.

У свою чергу КП “Міська ритуальна служба” повідомила, що в зв’язку з введенням обмежувальних заходів (карантину) в місті Івано-Франківську частково обмежує надання послуг.

Читати також: Прикарпатців, які повернулися до Львова з Польщі, до Івано-Франківська привезуть двома автобусами