четвер , 28.03.2024

У Карпатах під час катання на сноуборді загинув 35-річний турист

35-річний киянин зіткнувся з металевою опорою канатної дороги

Карпати, сноуборд

Нещасний випадок трапився у понеділок, 2 березня, в районі полонини Драгобрат, що на Закарпатті, пише Панорама з посиланням на Державну службу з надзвичайних ситуацій.

Близько 17:00 до оперативно-рятувальної служби Закарпаття надійшло повідомлення про те, що в районі полонини Драгобрат Рахівського району виявлено тіло туриста.

Як з’ясувалося пізніше, 35-річний киянин під час снігопаду катався на сноуборді й зіткнувся з металевою канатною опорою. Його знайшли лижники, які проїжджали повз. Вони й зателефонували за номером 101.

Для проведення аварійно-рятувальних робіт на місце події виїхали представники Рахівської гірської пошуково-рятувальної групи, а саме Квасівського та Ясінянського відділень, спільно з правоохоронцями. Тіло загиблого туриста евакуювали зі схилу й транспортували до урочища Свидівець, де передали працівникам національної поліції.

“Ми в черговий раз закликаємо вас бути обачними під час гірського відпочинку, а особливо взимку. Не катайтеся на лижах чи сноубордах за несприятливих погодних умов та на необлаштованих трасах. Бережіть своє здоров’я та життя”, – наголошують рятувальники.

Читайте також:
У Карпатах рятували туристів, які вирішили заночувати на горі Піп Іван