четвер , 28.03.2024

На грип та ГРВІ на Прикарпатті протягом зими перехворіло 120 тисяч осіб

Стан захворюваності в області стабільний і контрольований

грип

На цьому наголошувалося 2 березня під час щотижневої онлайн-наради, що відбулася під головуванням т.в.о. голови обласної державної адміністрації Віталія Федоріва.

Йшлося про стан епідемічної ситуації щодо захворюваності на грип і ГРВІ на Прикарпатті та рекомендації із профілактики й запобігання виникненню інфекційних захворювань, повідомляє пресслужба ОДА.

Зимово-весняний період характеризується особливо сприятливим поширенням захворювання на грип та ГРВІ. Від початку епідемічного сезону, тобто із жовтня 2019 року і до сьогодні, на грип та ГРВІ на Івано-Франківщині захворіло близько 120 тисяч осіб, у тому числі 84 тис. дітей віком до 17 років. Госпіталізовано 3465 осіб.

Упродовж минулого тижня на ГРВІ в області захворіли 8928 осіб, в т.ч. 6120 дітей до 17 років. Спостерігається незначне зниження захворюваності на 8,9 % у порівнянні з позаминулим тижнем та порівнюючи з аналогічним періодом минулого епідсезону.

На даний момент увага надзвичайно загострена на актуальній інформації щодо поширення коронаровірусної інфекції у світі й заходи з недопущення її на території України і зокрема Івано-Франківської області.

Опорним лікувальним закладом для ізоляції обстеження та лікування хворих з підозрою на коронавірус на Прикарпатті визначено комунальне неприбуткове підприємство «Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня».

Заклад забезпечений необхідною кількістю медичних засобів та дезінфікуючих речовин з розрахунку на 20 днів для 20 хворих. Використано 180 тисяч гривень для закупівлі засобів індивідуального захисту, дезінфікуючих засобів та медичного обладнання.

При потребі може бути розгорнуто близько 400 ліжок в інших інфекційних відділеннях на території області. Проводиться навчання медичного персоналу та інформаційно-роз’яснювальна кампанія в навчально-виховних, медичних закладах, органах місцевого самоврядування та інших установах, ЗМІ.

Читайте також:
На Івано-Франківщині троє людей померли від грипу