п’ятниця , 29.03.2024

Денис Шмигаль, який півроку очолював Прикарпаття, тепер може очолити Кабмін

Президент Володимир Зеленський скерував голові парламенту Дмитру Разумкову листа з вимогою скликати позачергове засідання парламенту, на якому можуть розглянути питання щодо уряду.

Зеленський просить включити до порядку денного засідання питання щодо розгляду декількох проектів законів та щодо Кабінету міністрів, пише Панорама з посиланням на Українську правду.

Крім того, президент просить заслухати звіт про діяльність правоохоронних органів.

28 лютого стало відомо, що Верховна Рада збереться на вимогу президента Володимира Зеленського о 16 годині 4 березня.

За даними УП, на засіданні можуть розглядати кадрові питання – деталі узгодять на зібранні фракції “Слуга народу”.

Один із депутатів “Слуги народу” зазначив: “У депутатському чаті повідомили, що питання на розгляді – кадрові зміни. Попросили не планувати нічого до вечора”.

За словами іншого співрозмовника в СН, засідання фракції “швидше за все буде у вівторок вранці, поки рішень немає”.

Водночас, декілька джерел у керівництві “Слуги народу” на запитання, чи відправлять у відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука, відповіли: “Рішення немає, прем‘єра ймовірно ще залишимо”.

Крім того, співрозмовник, наближений до Кабінету міністрів, повідомив, що на заміну Гончарука можуть поставити віцепрем’єра Дениса Шмигаля як виконувача обов’язків прем‘єр-міністра. За його словами, “кадрові перестановки президент обговорить з урядом на закритій нараді”.

Нагадаємо, Денис Шмигаль очолив Івано-Франківську ОДА 2 серпня 2019 року, а вже 4 лютого його призначили на посаду віце-прем’єр-міністра України – Міністра розвитку громад та територій України.