середа , 24.04.2024

В Івано-Франківську у лікарні померла 56-річна жінка. Перевіряють на коронавірус

17 березня в обласній інфекційній лікарні померла 56-річна мешканка Івано-Франківська.

Жінка поступила у лікарню після трьох днів хвороби за направленням терапевта. З кожним днем її стан погіршувався, тож врятувати життя хворої не вдалося. Лабораторно у неї вже підтверджений грип типу А.

Також аналізи померлої відправили у Київ, аби перевірити, чи не було у жінки коронавірусу, – результати дослідження будуть до кінця дня 18 березня, пише “Галка” з посиланням на працівників інфекційної лікарні.

Померла працювала в Івано-Франківську, за межі країни в останні тижні не виїжджала, тому у медзакладі мають сумніви, що у неї, крім грипу, виявлять коронавірус.

В обласній інфекційній лікарні наразі перебувають 12 осіб, які вирішили перевіритися на коронавірус.

Голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів на брифінгу повідомив, що жінці було 56 років. Вона захворіла 13 березня.

«Була підвищена температура, кашель. 15 березня жінка звернулася до сімейного лікаря, від госпіталізації відмовилась. 16 березня у неї почалася задуха і її каретою швидкої госпіталізували в обласну інфекційну лікарню.

Жінка була підключена до апарату штучної вентиляції легень. На жаль, вчора хвора померла. Діагноз – Грип А, ускладнений пневмонією. Супутні хвороби – ішемічна хвороба серця. Ця смерть на даний час не підтверджена, що вона наступила від коронавірусу. Всі матеріали надіслані в Київ, сьогодні очікуємо результати», – повідомив Федорів.

Читайте також:
В Україні від коронавірусу померла 33-річна жінка