субота , 20.04.2024

20-річний українець на круїзному лайнері заразився китайським коронавірусом

Інфікований 20-річний українець працював у складі екіпажу круїзного корабля Diamond Princess
коронавірус лайнер

В одного українця, чотирьох філіппінців та американця, які перебувають на круїзному лайнері Diamond Princess, виявили коронавірус 2019-nCoV. Таким чином, на цьому лайнері коронавірусом інфіковані вже 70 людей, повідомила в неділю, 9 лютого, місцева газета The MAINICHI із посиланням на японське міністерство охорони здоров’я.

Вік виявлених у неділю шістьох інфікованих – від 20 до 70 років, у них наразі немає серйозних симптомів хвороби.

У МЗС України підтвердили інформацію про одного інфікованого громадянина України на круїзному лайнері Diamond Princess, що знаходиться біля берегів Японії.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України, наразі українця зняли з лайнера і перевезли до лікарні в столиці Японії. Там він перебуватиме в ізоляції під відповідним медичним спостереженням щонайменше 14 днів.

За даними видання Nhk, зараженим українцем є 20-річний член екіпажу судна.

На борту Diamond Princess знаходяться близько 3,7 тис. людей з понад 50 країн. Загальна кількість заражених на лайнері зараз уже становить 70 осіб.

Судно вийшло з Йокогами 20 січня і повернулося 3 лютого. Серед пасажирів був громадянин Китаю, у якого виявлений новий коронавірус. Він зійшов 25 січня в Гонконзі. За рішенням влади Японії круїзний лайнер кинув якір поряд з Йокогамою для проведення медичного огляду всіх, хто знаходиться на борту. На судні оголошено двотижневий карантин, який триватиме до 19 лютого.

Від коронавірусу 2019-nCoV, який наприкінці 2019 року поширився з китайського міста Ухань, вже померли понад 800 людей і кількість смертей продовжує зростати. Лише в Китаї вірус підхопили понад 37 тисяч людей, також випадки захворювань зафіксовано в 27 країнах.

Читайте також:
У Франківську готуються до коронавірусу: в аеропорту буде лікар, ізолятор та лабораторія