субота , 20.04.2024

Шахтар у гостях зіграв у нічию проти Бенфіки та вийшов в 1/8 фіналу Ліги Європи (ВІДЕО)

Донецький “Шахтар” за сумою двох матчів здолав португальську “Бенфіку” та вийшов в 1/8 фіналу Ліги Європи.

донецький ШахтарУ четвер, 28 лютого, відбулися матчі-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи. Донецький “Шахтар” у  гостях протистояв португальській “Бенфіці”.

Нагадаємо, тиждень тому у домашньому поєдинку гірники перемогли 2:1 і цей рахунок вселяв оптимізм на вихід української команди у наступний етап турніру.

Але португальці у вчорашньому поєдинку досить швидко розвіяли ці оптимістичні настрої. “Бенфіка” активно розпочала зустріч, почала тиснути на ворота “Шахтаря” на старті поєдинку і уже на 9-ій хвилині після влучного удару Піцці повела в рахунку – 1:0.

На щастя, гірникам дуже швидко вдалося відігратися. На 12-ій хвилині  вони провели результативну атаку, автоголом відзначився Діаш – 1:1.

Далі на полі точилася рівна боротьба, а на 36-ій хвилині португалець Діаш уже реабілітувався – він знову забиває гол, але цього разу уже у ворота “Шахтаря” – 2:1.

Після перерви “Бенфіка” забиває третій гол. На 47-ій хвилині скориставшись помилкою захисників “Шахтаря”, португальці перехопили м’яч, після чого Сілва Рафа майстерно пробив у “дев’ятку” воріт П’ятова – 3:1.

Після пропущеного третього м’яча гірники трохи розгубилися, але їм пощастило швидко відігратися. На 49-ій хвилині після подачі з кутового Тарас Степаненко ударом головою відправив м’яч у сітку воріт суперника. 3:2 – з огляду на результат першого поєдинку цей рахунок був вигідний українській команді.

Але усі крапки над “і” вдалося розставити на 71-ій хвилині зустрічі. Гірники провели стрімку атаку, яку влучним ударом завершив Алан Патрік – 3:3.

За таких умов для виходу далі португальцям потрібно було забивати два м’ячі у ворота “Шахтаря”, але гірники майстерно довели матч до нічийного рахунку.

3:3 у Лісабоні і 5:4 на користь “Шахтаря” за сумою двох матчів. Гірники виходять у наступний раунд турніру і уже сьогодні дізнаються свого суперника в 1/8 фіналу.