п’ятниця , 19.04.2024

У Франківську троє учасників бойових дій та вдова загиблого атовця отримали квартири

На сесії Івано-Франківської міської ради вручили п’ять квартир – учасникам бойових дій, вдові загиблого на Сході та дитині-сироті.

Квартири вручив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків за умовами інвестиційного договору із забудовником на вулиці Софіївка, 39, інформує Панорама з посиланням на Курс.

Двокімнатні квартири отримали учасники АТО Віталій УстінськийРоман Босович та вдова Олена Туросова. Однокімнатну вручили атовцю Віталію Поповичу. Ще одну квартиру отримала дитина-сирота Єлизавета Бойчук. Квартиру для сироти придбали за кошти держсубвенції на вулиці Вовчинецькій.

“Ми дуже активно працюємо, щоб учасники бойових дій, їхні родини, діти-сироти отримували квартири. Так, є багато потребуючих, але хлопці і дівчата, які там перебувають на Сході, потребують нашої підтримки. Ця війна на довго, ми маємо розуміти, Москва не спить, Путін не спить. Він хоче нас посварити, розділити. Ті хлопці, які захищають нас, їм дуже непросто зараз. Дякую всім, хто доклався, щоб сьогодні учасники бойових дій отримали житло”, – сказав Марцінків.

На Софіївці, 39 в Івано-Франківську колись планували спорудити один із корпусів психдиспансеру. Ще у 2006 році місто передало недобудовану споруду на баланс облради.

В 2014 році сесія обласної ради повернула довгобуд громаді Франківська. Спочатку планувалося використати споруду для розширення мережі закладів охорони здоров’я міста. Але міська влада прийняла рішення добудувати будинок в такий спосіб, щоби перетворити його на житловий для пільгових категорій франківців. Передовсім – для забезпечення квартирами родин загиблих майданівців та захисників України на Сході, а також родин учасників АТО.

Читайте також:
В Івано-Франківську 18 учасникам АТО вручили квартири