четвер , 28.03.2024

Понад 20 українців перебувають на круїзному лайнері, де виявили спалах коронавірусу

Лайнер Diamond Princess з 3700-ми пасажирами на борту відправили на карантин на 14 днів

круїзний лайнер, коронавірус

Щонайменше 20 українців перебувають на борту круїзного лайнера біля берегів Японії, на якому зафіксували спалах коронавірусу. Про це виданню «Радіо Свобода» повідомила людина, яка перебуває на судні.

За словами співрозмовника видання, лайнер відправили на карантин на 14 днів, зараз судно стоїть у морі. Люди із хронічними захворюваннями можуть звертатися із запитами на ліки, яких вони потребують. Українські дипломатичні відомтсва ситуацію наразі не коментували.

Про те, що на круїзному лайнері Diamond Princess з 3700-ми пасажирами на борту підтвердили щонайменше 10 випадків зараження коронавірусом стало відомо 5 лютого.

У пасажирів, у яких виявили коронавірус, госпіталізували в лікарню префектури Канагава.Diamond Princess повідомив, що госпіталізували трьох японців, трьох китайців, двох австралійців і по одному громадянину США та Філіппін. Усім зараженим понад 50 років, пише Zaxid.net.

За даними Bloomberg, лайнер рухався за маршрутом Кагосіма-Гонконг-Окінава. Круїз розпочався 20 січня. Декілька людей почали скаржитися на здоров’я, тому вирішили обстежити всіх, хто був на борту. Припускають, що люди могли заразитися від пасажира з Гонконгу.

80-річний чоловік, який прилетів до Японії на літаку, був на борту Diamond Princess з 20-го по 25 січня. Згодом, коли він вже повернувся до Гонконгу, в нього виявили коронавірус.

Нагадаємо, у грудні 2019 року в китайському місті Ухань (провінція Хубей) зафіксували спалах пневмонії, викликаної досі невідомим збудником. Згодом стало відомо, що вірус передається від людини до людини.

Намагаючись обмежити поширення вірусу, в Китаї запровадити повні або часткові обмеження на пересування у 15 містах, зокрема повністю ізолювали Ухань, в якому мешкають понад 11 мільйонів людей.

Станом на 5 лютого, у світі понад 24 тисячі інфіковано вірусом 2019-nCoV, майже 500 (з них 65 за останню добу) людей померли, а видужали 906.

Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила надзвичайний стан у сфері охорони здоров’я у світі і визначила загрозу розповсюдження вірусу як «високу».

На початковій стадії захворювання може проходити без таких характерних симптомів, як кашель і гарячка: деякі інфіковані скаржилися на діарею, нудоту, головний біль, відчуття стиснення в грудях і загальну слабкість, а також страждали кон’юнктивітом. Далі сиптоми хвороби починають нагадувати застуду: підвищена температура, кашель та ускладнене дихання.

Читайте також:
У Франківську готуються до коронавірусу: в аеропорту буде лікар, ізолятор та лабораторія