п’ятниця , 29.03.2024

На Прикарпатті у січні вивели з тіні 12000 робочих місць

Впродовж січня фахівці Держпраці в Івано-Франківській області проводили інформаційні рейди по підприємцях, які займаються торгівлею та сферою послуг.

зарплата в конверті

Бесіди про неприпустимість допуску до роботи неоформлених працівників провели з 6173 суб’єктами господарювання.

Результатом роботи стало збільшення кількості повідомлень про прийняття працівників на роботу. У січні 2020 року надійшло понад 12 000 повідомлень про прийняття на роботу, що на 74% більше, ніж за аналогічний період попереднього року, та на 56% більше, ніж у грудні 2019 року.

“Переважна більшість суб’єктів господарювання, які потрапили до переліку ризикових, спішно оформлюють з працівниками офіційні трудові відносини”, – йдеться у повідомленні прес-служби Держпраці в області.

У відомстві нагадують, що з 10 лютого 2020 року розпочався наступний етап виконання доручення прем’єр-міністра України Олексія Гончарука – інспекційна кампанія з виявлення неоформлених працівників.

Фінансова відповідальність за одного неоформленого працівника – 10-кратний розмір мінімальної заробітної плати – 47 230 гривень.

При повторному порушенні протягом 24 місяців розмір фінансової санкції становить 30 мінімальних зарплат – 141 690 гривень.

До юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю та є платниками єдиного податку першої – третьої груп, застосовується попередження.

Читайте також:
Робота у Франківську: 10 кращих вакансій для студентів