середа , 24.04.2024

На Прикарпатті прокуратура вимагає повернути державі кар’єр вартістю 52 млн. грн.

Повернення у державну власність земель промисловості вартістю понад 52 млн грн. вимагає прокуратура Івано-Франківської області.

Тисменицькою місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог законодавства при використанні земель промисловості, розташованих за межами одного з населених пунктів області.

Про це у п’ятницю, 28 лютого, повідомили у прес-службі прокуратури Івано-Франківської області, пише Панорама.

Так, районна державна адміністрація надала суб’єкту господарювання в оренду земельну ділянку державної власності для здійснення діяльності, пов’язаної з розробкою та обслуговуванням піщаного кар’єру. Вартість орендованої землі з урахуванням наявних запасів піску та каменю вапняку перевищує 52 млн грн.

Згідно з умовами укладеного договору, користувач зобов’язався щомісячно сплачувати орендну плату.

Однак орендар будь-яку діяльність по використанню надр на зазначеній земельній ділянці не проводив, систематично порушував умови договору, не вносив орендну плату, внаслідок чого утворилася заборгованість перед територіальною громадою.

За вказаних обставин, діючи в інтересах держави, місцева прокуратура звернулася до суду з вимогами стягнути заборгованість, розірвати зазначений договір та повернути у державну власність землі промисловості.