субота , 20.04.2024

На Прикарпатті попрощалися із бійцем, який загинув шість років тому (ВІДЕО)

У 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді попрощались із військовим Михайлом Турчином.

Боєць із Прикарпаття загинув на війні ще у 2014 році, однак лише зараз волонтери отримали дозвіл від родичів на перевезення тіла.

Тільки після третьої експертизи, яка на 99% показала схожість із ДНК рідних, мати повірила, що це її син, пише Zaxid.net.

Привезли загиблого із Дніпропетровська. Там його свого часу поховали як невідомого солдата. Сьогодні, 21 лютого, Михайла Турчина поховали у селі Озеряни Галицького району Івано-Франківської області.

Щоб попрощатися з бійцем прийшли його рідні, десятки небайдужих прикарпатців та атовців.

«Батьки захотіли. Вони не вірили до певного часу. Ми переконали, що це він і по експертизах. І взяли поїхали і привезли, відкопали», – розповів Арсен Мартинюк, який очолює Івано-Франківську спілку сімей загиблих і безвісти зниклих. Михайло Турчин – доброволець.

Загинув Михайло Турчин у бою поблизу селища Металіст на Луганщині у вересні 2014. У той час 80-та бригада, в якій служив воїн, вирушила на допомогу «айдарівцям», що потрапили у засідку збройних сил Росії. Ті підступно вивісили на одному із блокпостів синьо-жовтий прапор. Це й ввело в оману наших військових.

Михайло з екіпажем загинули в згорілому БТР.

«Влучили в БТР-129. Там було 19 десантників і з цього бою ніхто не вийшов. Ми не маємо ніяких даних. Ще зараз шість людей вважаються зниклими безвісті. Надіємось, що хтось залишився живим», – розповів ветеран ЗСУ, побратим загиблого Ігор Бездух.

Читайте також:
На Прикарпатті помер 92-річний ветеран УПА Дмитро Сливчук