субота , 20.04.2024

На Донбасі ідуть важкі бої: є втрати серед наших бійців

У результаті атаки бойовиків один український військовий загинув, четверо отримали поранення.

Донбас війна

Зранку 18 лютого бойовики атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новошатківське, Оріхове, Кримське та Хутір Вільний, пише Панорама з посиланням на Zaxid.net.

«Окупанти ведуть обстріли по нашим захисникам із забороненого Мінськими угодами озброєння. Ворог застосовує міномети калібру 120 мм. Також противник веде вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування», – повідомляє штаб ООС у Facebook.

Як написав у Facebook журналіст Юрій Бутусов, бойовики розпочали атаку приблизно о 5:00 ранку.

«На 8:00 йде безперервний важкий бій із залученням всіх видів зброї, включно з артилерією калібру 152 мм, мінометів 120 мм. Противник на широкому фронті накриває 72-ї та 93-ї механізованих бригад біля ділянки розведення Золоте – Оріхове – Новошатківка. На одному з опорних пунктів був ближній бій з російською штурмовою групою. Наша артилерія відкрила вогонь у відповідь, підтягуються резерви», – повідомив він.

Станом на 10:20 бій закінчився. Згідно з інформацією штабу ООС, у результаті атаки бойовиків один український військовий загинув, четверо отримали легкі поранення.

«У ворога один загиблий, п’ять – важко поранених. Противник запросив режим тиші. Позиції українських захисників не втрачені», – йдеться в повідомленні.

У штабі також інформують, що в стані готовності перебувають підрозділи резерву зі складу Об’єднаних сил, ситуація повністю контрольована українською стороною.

Додамо, що Офіс президента 18 лютого анонсував брифінг за результатами засідання Ради національної безпеки та оборони України за участю секретаря РНБО, керівництва Генерального штабу ЗСУ, Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України. Причина засідання РНБО не уточнюється, проте президент Володимир Зеленський написав на Facebook, що це пов’язано з ранковою атакою, яку він назвав «цинічною провокацією» окупантів та «спробою зірвати мирний процес на Донбасі».

«Будемо обговорювати й ухвалювати рішення про подальші кроки. Наш курс на завершення війни та відданість міжнародним домовленостям залишається незмінним – так само, як і наша рішучість дати відсіч будь-яким проявам збройної агресії проти України», – написав президент.

Читайте також:
Обстріли і підрив: на Донбасі загинули двоє українських військових