вівторок , 23.04.2024

Кількість хворих коронавірусом на круїзному лайнері, де перебувають українці, зросла до 60 осіб

Кількість заражених коронавірусом 2019-nCoV пасажирів круїзного лайнера Diamond Princess, який перебуває на карантині біля порту Йокогама в Японії, зросла до 61 людини.

круїзний лайнер

Усіх інфікованих госпіталізують до медичних установ Токіо, повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на Міністерство охорони здоров’я, праці і добробуту Японії.

За підсумками перевірки 3 лютого на борту корабля перебували 10 інфікованих пасажирів, відтак на лайнері оголосили карантин на два тижні. Перевірки на наявність вірусу у пасажирів почалися після того, як в одного з мандрівників з Китаю діагностували коронавірус.

Станом на 7 лютого коронавірус нового типу діагностували ще у 41-ї людини, а напередодні – ще у 10 людей. Загалом на лайнері перебуває близько 3700 людей – 2666 пасажирів та майже тисяча осіб екіпажу.

Нагадаємо, 5 лютого стало відомо, що на борту круїзного лайнера Diamond Princess, де виявили спалах коронавірусу, перебувають 25 українців. Усі вони є членами екіпажу, наразі ніхто з них не інфікований.

Лайнер рухався за маршрутом Кагосіма-Гонконг-Окінава. Круїз розпочався 20 січня. Декілька людей почали скаржитися на здоров’я, через те вирішили обстежити всіх, хто був на борту. Припускають, що люди могли заразитися від пасажира з Гонконгу – 80-річний чоловік був на борту Diamond Princess з 20-го по 25 січня. Коли він вже повернувся до Гонконгу, в нього виявили коронавірус.

За останніми даними, у світі від коронавірусу нового типу вже померли 634 людина та понад півтори тисячі вилікувалися. Інфіковано майже 33,5 тисячі осіб, у тому числі 31 людина у Європі.

Читайте також:
Понад 20 українців перебувають на круїзному лайнері, де виявили спалах коронавірусу