п’ятниця , 29.03.2024

За 4000 доларів жителька Прикарпаття замовила вбивство свого колишнього чоловіка

Прикарпатські правоохоронці спільно з Службою безпеки України попередили замовне вбивство громадянина однієї з країн ЄС, яке організувала його колишня дружина.

замовне вбивство

Спецоперація проводилась спільно зі слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом прокуратури області.

В ході слідчих дій встановлено, що жінка хотіла «замовити» колишнього чоловіка через незгоду з тим, що суд визначив проживання спільної дитини з батьком, а за нею встановив сплату аліментів на утримання дитини.

За вчинення вбивства зловмисниця пропонувала виконавцю 4,3 тисячі доларів США, інформують у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

Як зазначила жінка, вбивство повинно було відбутися за кордоном, де постійно проживає її колишній чоловік, в той час, як вона знаходитиметься в Україні, щоб забезпечити собі алібі. 500 доларів із суми оплати вбивства мали становити видатки на дорогу до місця вчинення злочину в столиці іноземної держави.

Вчора, 3 лютого, правоохоронці затримали жінку і самого й виконавця в Івано-Франківську, де вона передавала виконавцю аванс в розмірі 500 доларів США.

У межах відкритого кримінального провадження за п. 11 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення) Кримінального кодексу України зловмисницю затримано в порядку ст. 208 КПК України, оголошено їй про підозру та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Покарання за вказане кримінальне правопорушення передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Читайте також:
Житель Верховини отримав 9 років тюрми за вбивство знайомого із Богородчан