четвер , 28.03.2024

В українських заробітчан, які повертатимуться з Італії, на кордоні мірятимуть температуру

На кордоні з Європейським Союзом  у Закарпатті мірятимуть температуру у тих, хто їде з Італії.

Починаючи з вівторка 25 лютого на пункті пропуску автомобільного сполучення “Тиса” в Закарпатській області пасажирам будуть перевіряти температуру.

Про це інформує “Інтерфакс-Україна” з посиланням на главу Державної прикордонної служби Сергія Дейнеко.

“Завтра з 8.00 ранку там буде забезпечена також температурна перевірка всіх транспортний засобів і пасажирів, які прямують ними, з метою запобігання потрапляння осіб з ознаками коронавируса”. – зазначив Дейнеко.

За його словами, найбільш потенційно небезпечним є пункт пропуску для автомобільного сполучення “Тиса”, що розташований поблизу міста Чоп Закарпатської області.

Він розповів, що там виконуються нерегулярні рейси, близько 500 мікроавтобусів в тиждень, які перетинають державний кордон з України в Італію і в протилежному напрямку. Ними часто курсують українці, які знаходяться на заробітках в Італії.

Дейнеко підкреслив, в 99% випадків транспортні засоби, що прямують з Італії в Україну і навпаки, використовують саме цей пункт пропуску.

Також голова Держприкордонслужби зазначив, що є ще три пункти пропуску на кордоні з Угорщиною, проте вони менші.

Окрім цього пасажири, які прибувають в аеропорти “Бориспіль” і “Жуляни” рейсами прямого авіаційного сполучення з Італією, з вечора понеділка, 24 лютого, будуть проходити обов’язкову температурну перевірку.

Нагадаємо, за останньою інформацією, кількість загиблих в результаті спалаху коронавірусу в Італії у понеділок, 24 лютого, зросла до шести людей. 225 людини – інфіковані.

Італія перебуває на третьому місці у світі за кількістю випадків заражень після Китаю та Південної Кореї.

МЗС України рекомендує своїм громадянам тимчасово утриматися від поїздок до уражених провінцій італійських регіонів Ломбардія, Венето, Емілія Романья та П’ємонт.